
Pakkend persbericht
Elke dag worden tientallen persberichten op nieuwsredacties in de prullenbak gegooid omdat totaal niet duidelijk is waar het over gaat. Zo staat bijvoorbeeld het nieuws niet bovenaan of wordt er veel te veel jargon gebruikt. In deze workshop leer je een pakkend, kort en duidelijk persbericht schrijven dat niet weggegooid wordt.
Iedereen doet mee en krijgt een rol in het maken van het persbericht. Je gaat op zoek naar nieuwtjes uit je bedrijf of organisatie die we als basis kunnen gebruiken. Aan de hand van verschillende tips wordt het persbericht vervolgens samengesteld. Ook leer je aan de hand van voorbeelden hoe het vooral niet moet.
Deze workshop kan op elke locatie in Nederland worden verzorgd. Het is natuurlijk zeer geschikt voor communicatiespecialisten van een bedrijf maar wellicht ook voor een service- of businessclub of als invulling voor een relatie-event. Uiteraard helpen we je ook met het verspreiden van het persbericht naar de verschillende media!

Nieuwsradio in je bedrijf
Beleef de magie van nieuwsradio door met je team een eigen radioprogramma te maken. Het hele proces van begin tot eind ga je zelf ook een keer ervaren. Denk bijvoorbeeld aan de deadlines (omgaan met druk), het verdelen van de taken (samenwerken) en het op de voorgrond treden (presentatie-skills).
Iedereen doet mee en krijgt een rol in de uitzending van een paar minuten die je gaat maken. Het nieuwsprogramma bestaat uit verschillende onderdelen. Uiteraard is er een ANP-nieuwsbulletin met het laatste nieuws (berichten uit je bedrijf) en verder zit er een interview in over een actueel onderwerp (ook uit je bedrijf) en een reclamespotje (ook van je bedrijf uiteraard). Na de voorbereiding wordt het programma uiteraard ook live uitgezonden waarbij je collega’s of relaties het publiek zijn.
Nieuwsradio kan op elke locatie in Nederland worden verzorgd. Het mooist is natuurlijk om de studio naar je bedrijf te halen. We vliegen een complete studio voor je in! Uiteraard branden we de nieuwsstudio ook voor je, denk bijvoorbeeld aan Rabo Nieuwsradio. Ook leuk als kennismakingstool voor nieuwe medewerkers!

Businessbrein
Als ondernemer of manager loop je elke dag tegen vragen aan waar je snel een goed antwoord op wenst. Bijvoorbeeld of je businessplan wel in orde is, of je die investering wel of niet moet doen of hoe je samenwerking in je sector realiseert. Het Q&A-lab geeft in slechts 2,5 uur antwoord op al je vragen. Een extra brein voor je business dat er via een unieke methode voor zorgt dat je snel door kunt met ondernemen.
Q&A-lab is inzetbaar bij grote en kleine vraagstukken. Als flexibel inzetbaar klankbord is het lab een professionele sparring partner voor ondernemers. Een ‘business buddy’ achter de schermen waarmee je vertrouwelijk kunt praten over ontwikkelingen en onzekerheden. Door in een open en eerlijke context het gesprek aan te gaan, nieuwe inzichten te krijgen en zo moeilijkheden om te buigen naar mogelijkheden.
Q&A-lab creëert een denktank om jouw vraagstuk. Een groep van acht betrokken personen die hun sporen hebben verdiend. Professionals die goed logisch kunnen nadenken en de juiste vragen weten te formuleren, zodat je snel een antwoord krijgt op zaken waar je mee worstelt. Afhankelijk van de vraagstelling komen deze kritische meedenkers uit je eigen netwerk, ons netwerk of een combinatie van beide.
Als aanvrager leg jij je ‘casus’ aan de groep voor, waarna jouw vraagstelling in een strak geregisseerde structuur wordt geanalyseerd en inhoudelijk tot op de bodem wordt besproken. Met als opbrengst optimale oplossingen die niet alleen ‘to the point’ zijn maar ook direct toepasbaar. Een resultaat met aantoonbaar rendement.

Nieuwslezen
Nieuwslezen is een vak. Het wordt helaas nog te vaak onderschat. Met een mooie stem alleen ben je er nog niet. Het is veel meer dan dat. Luisteraars kunnen zich niet identificeren met een kaal bericht dat op monotone wijze wordt voorgelezen, maar wel met een persoon van vlees en bloed, die dicht bij ze staat. Het taalgebruik van de nieuwslezer is dus essentieel. Net als uitspraak, tempo, dynamiek, timing en intonatie. Vergeet ook niet de mate van betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van de nieuwslezer. De luisteraar mag op geen enkel moment twijfelen over wat de lezer zegt.
Ook de wijze waarop de nieuwsberichten zijn geschreven is van belang. Een tekst die niet bekt, wordt niet geloofwaardig uitgesproken en dat gaat ten koste van je autoriteit. Verder moet je je steeds afvragen voor wie je het bericht maakt, hou je dus voldoende rekening met je doelgroep? Niet iedereen vindt immers alles even leuk en interessant. Tenslotte is er de selectie van het nieuwsbericht, niet alles is immers geschikt om te melden. Al met al een interessant vak dus, waar jij kennelijk meer van wilt weten.
Na deze workshop heeft nieuwslezen geen geheimen meer voor je en zet je ieder nieuwsbulletin naar je hand. Nieuwslezen gaat je straks een stuk gemakkelijker af.